Geothermische energiebronnen en hoe ze werken

Geothermische energiebronnen en hoe ze werken


Geothermische energie is één van vele alternatieve bronnen dat in plaats van fossiele brandstoffen. IJsland, Frankrijk en de Verenigde Staten zijn een paar van de landen die geothermische bronnen te gebruiken om huizen, scholen en openbare gebouwen evenals de macht elektrische installaties te verwarmen. De afhankelijkheid van de elementen zorgt voor een economische en duurzame energiebron.

Geothermische energie

Het woord geothermische is opgebouwd uit "geo", dat is het Griekse woord voor de Aarde, en "thermische" die warmte betekent, volgens de Universiteit van Colorado in Boulder. Deze energiebron is afgeleid van de aarde interne verwarmingsprocessen. Deze warmte vormen van de constante verval van radioactieve stoffen gevonden in rotsformaties.

Functie

De Aarde wordt opgemaakt uit meerdere lagen die beginnen op zijn centrum, of de kern, op basis van de Universiteit van Colorado in Boulder. De kern is een dubbellaags vorming van ijzer, omringd door hete gesmolten ijzer, die bijna 4.000 mijl ligt onder de oppervlakte. Kerntemperaturen kan tussen de 5000 tot 11.000 graden Fahrenheit (groter dan het oppervlak van de zon) continu, volgens de Amerikaanse Energy Information Administration. De kern wordt omgeven door een mantel, bestaande uit rots en magma of gesmolten gesteente. het aardoppervlak, of korst ligt in platen formaties bovenop de mantel. Op sommige locaties kan magma te vinden vrij dicht bij de korst. Wanneer deze locaties verschijnen in de buurt van water, wordt de warmte van het magma overgebracht naar het water. Dit verwarmde water kan worden gebruikt als geothermische energiebron.

types

Geothermische energie bronnen bestaan ​​in vier verschillende vormen - hydrothermale, magma, geopressured en droog rock, volgens de Universiteit van Colorado in Boulder. Van de vier, hydrothermale bronnen zijn de meest gebruikte, terwijl de andere drie verdere ontwikkeling vóór gebruik op een consistente, realistische basis vereisen. Hydrothermale bronnen rekenen op plaatsen waar magma contact maakt met de lichamen van water langs het aardoppervlak. Watertemperaturen kan variëren van locatie tot locatie, zodat het energieverbruik kan afhangen van hoe diep een bepaalde hoeveelheid water loopt.

Lage temperatuur

Waterbronnen blootgesteld aan ondergrondse magma materiaal kan circuleren op grote diepte langs de aardkorst schuld of -plaat lijnen. Waterdiepte vaak bepaalt hoe hoge temperatuur een waterbron zal houden, op basis van de Universiteit van Colorado in Boulder. Bronnen met temperaturen rond 50 graden Fahrenheit of meer kunnen worden gebruikt voor het aandrijven turbinemotoren die gebouwen te verwarmen gebruikte plantaardige productie processen. Geothermische warmtepompen zijn ontworpen om warmte te trekken uit de ondergrondse waterbronnen voor thuis verwarmingsdoeleinden.

Hoge temperatuur

Geothermische waterbronnen met temperaturen van 220 graden of meer kan genoeg warmte om op grote schaal elektrische installaties van stroom te genereren, volgens de Universiteit van Colorado in Boulder. Afhankelijk van de diepte van het water, kunnen temperaturen tot 1000 graden variëren. Gebieden, zoals de California geisers zijn gebruikt om droge stoom energiebronnen uit een reeks van putten die overal loopt van 7000 tot 10.000 voet diep te genereren. Deze hoge watertemperaturen bieden genoeg stoom en druk om de macht turbine generatoren.