Hoe vaak Nocturnal Flowers Bloom?

Nachtelijke bloei en frequentie van bloei zijn niet verwant. Nocturnal bloei komen, waar 's nachts bloeiende geeft de plant een concurrentievoordeel ten opzichte van dag bloeiers. Bijvoorbeeld, in warme klimaten, zoete nectar en gevoelige bloemen niet zo snel uitdrogen nachts. Onder planten populaties met individuen ver uit elkaar, zijn 528 overvloedige nectar soorten met stevige bloemen aangepast om te profiteren van kruisbestuiving door vleermuizen. Voorbeelden van 's nachts bloeiers laten zien hoe verschillend ze zijn.

Hoe vaak Nocturnal Flowers Bloom?

cereus

Nacht-Bloeiende Cereus en Koningin van de Nacht zijn gemeenschappelijke namen voor diverse cactussen. Koningin van de nacht en Hylocereus undatus zijn vine-achtige stekelige cactus afkomstig uit het Caribisch gebied en Midden-Amerika. Ze bloeien één nacht per jaar. Motten bestuiven hun tere bloemen. Buds bereiken grapefruit grootte, open dan in een uur naar 1-voet diameter witte bloemen. Frost-tolerant Arizona Koningin van de Nacht (peniocereus greggii) heeft een vergelijkbare groeiwijze, kleinere bloemen, en draagt ​​rode vruchten. Epiphyllum oxypetalum is een soortgelijke cactus zonder stekels die een paar keer per jaar bloeit.

bananen

Supermarkt bananen zijn zelf-bestuivende hybriden. Wild bananen met rechtopstaande gele bloemen worden bestoven bij daglicht door vogels en kleine zoogdieren. Wild bananen met hanger hangende bloemen worden bestoven 's nachts door de lange tong vleermuizen. Eenmaal per jaar, een grote paarse knop van strakke schutbladeren ontstaat. Elke nacht, één rij schutbladeren pelt terug naar zijn bloemen bloot te leggen, totdat de gehele stengel wordt bestoven. Wat bananen hebben 's morgens en' s avonds nectar pieken, zodat vogels en vleermuizen zijn bestuivers.

nocturnal Bees

Parkia velutina is een peulvrucht, zodat de vrucht is een boon pod. Deze bomen groeien in evergreen regenwoud in de Amazone, Ecuador, Venezuela en Guyana. In juni, wanneer het regenseizoen begint, velutina bloeit weken en wordt bestoven na zonsondergang en voor zonsopgang door Megalopta (nachtelijke bijen). De kleine rode bloemen van velutina produceren pollen, maar niet nectar. Velutina was een tussenliggende soorten als Parkia geëvolueerd in de richting van-nectar produceren-vleermuis bestoven nacht bloeiers. Velutina is aangepast voor zaad distributie door zijdeaapjes (apen) tijdens het droge seizoen.

Agave

De 200+ soorten agave zijn woestijn lelies met taaie vezelige bladeren. Agave leven zolang veertig jaar en bloeien eenmalig op het eind van hun leven. Zij putten hun middelen het oprichten van een bloemsteel tot 40 voet lang. Welriekend agaves worden bestoven door kolibries, motten en insecten. -Muskus geurende agaves met harde, opstaande bloemen worden bestoven 's nachts door vleermuizen of grote vogels. De bloei duurt wel twee maanden.

baobabboom

African baobabs zijn langlevende bomen die hun bladeren laten vallen en fotosynthese op hun boomstammen tijdens het droge seizoen, dat is meer dan de helft van het jaar. Baobabs kunnen bloeien op elk moment van het jaar, zelfs het droge seizoen. Water middelen zijn schaars op de Afrikaanse vlaktes, zo baobabs groeien ver uit elkaar en niet bossen vormen. Tijdens het regenseizoen, elk baobab bloeit een paar bloemen 's avonds, maar produceert tot 400 in zes weken. Dit stimuleert vleermuizen om lange afstanden te reizen naar bestuif steken onder hen.