Hoe te Kids 'Vragen over walvissen Antwoord

Hoe te Kids 'Vragen over walvissen Antwoord


Spuitende feiten over high-profile dieren zoals walvissen misschien niet moeilijk zijn, maar nieuwsgierige kinderen hebben een manier van vragen te stellen die elke ouder kan stomp. Mariene biologen schatting 2 miljoen walvissen zwemmen in de oceanen van de aarde. Tot nu toe zijn 78 soorten ontdekt. Als je kinderen vragen over walvissen stellen, bereid zijn om websites en bibliotheekboeken onderzoeken naar antwoorden.

instructies

1 Trek analogieën om bruggen van begrip te bouwen bij het ​​beantwoorden van vragen over deze prachtige zoogdieren die leven in een heel andere wereld dan je kind doet. Vergelijk walvissen vertrouwde dingen met antwoorden als: "Een volwassen bultrug is typisch ongeveer 40 tot 50 voet lang; dit is een beetje langer dan de schoolbus, "en" Walvissen zijn geen vis; ze zijn zoogdieren net als wij - ze lucht, verpleegkundige hun jongen ademen en zijn warmbloedig ".

2 Verblind uw kinderen met antwoorden die zij kunnen op hun beurt gebruiken om indruk te maken van hun vrienden door het opnemen van een verbazingwekkende feit in uw antwoord. "Hoe groot zijn walvissen? '' Het grootste soort walvis is de blauwe vinvis, en het is groter dan alle dieren die ooit op aarde heeft geleefd - groter dan zelfs de grootste dinosaurus. Volgens National Geographic, kan een blauwe vinvis groeien tot 110 voet lang en 150 ton. Dat is ongeveer net zo lang als een commerciële luchtvaartmaatschappij of drie schoolbussen. "

3 Maak het sociale en zet familiale en sociale leven van walvissen binnen het bereik van het perspectief van een kind. Bijvoorbeeld, mensen en walvissen zijn over het algemeen sociale dieren. Sommigen vinden het prettig om dicht bij huis te blijven en anderen willen reizen, maar het liefst in contact te blijven. Je zou kunnen zeggen tegen je kinderen, "Tuimelaars leven vaak in groepen pods waarmee ze spelen, jacht genaamd, hun jongen groot te brengen (en babysit voor elkaar) en nap samen. Blauwe vinvissen reizen vaak ver van huis, maar in contact te blijven met elkaar, met behulp van een lage frequentie, high-decibal geluiden die door andere blauwe vinvissen over hele oceaan bassins kan worden gehoord. "

4 Draai antwoorden over walvissen in de activiteiten. Overweeg voorkeur vakken op school van uw kind en hen te versterken. Bijvoorbeeld, in het beantwoorden van een vraag over voeding van een baby walvis, kunt u beginnen met te zeggen: "Een baby bultrug weegt ongeveer twee ton en downs 100 pond melk per dag," en voeg vervolgens een wiskundige uitdaging, zoals het uitzoeken van de verhouding in vergelijken met de hoeveelheid melk een menselijke baby drankjes. Vraag uw kind om een ​​foto van een antwoord dat je hem hebt gegeven, als hij de kunst geniet tekenen. Vraag uw muzikale kind die een song op basis van uw walvis discussie te creëren. Moedig een creatieve schrijver te maken van een verhaal gebaseerd op wat hij heeft geleerd.

5 Beantwoord vragen als je kunt, maar als je het antwoord niet weet, de kans grijpen om hem te leren hoe ze te vinden op zijn eigen. Help hem vinden video's over walvissen online die worden geproduceerd door geloofwaardige organisaties. Breng hem naar de bibliotheek waar bibliothecaris voor de kinderen kan hem helpen non-fictie boeken op zijn kennis te verdiepen, of fictie boeken te vinden met walvissen in hen. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau van uw kind, onderzoeken samen of hem te begeleiden om de kwaliteit van online bronnen, zoals National Geographic for Kids en oceanografie websites. Dit leert hem hoe te antwoorden op zijn vragen te vinden, een vaardigheid die hem goed zal dienen.

Hints

  • Controleer "About" pagina's van bronnen nieuw voor u om ervoor te zorgen dat ze geloofwaardig zijn voor het doorgeven van de informatie aan uw kinderen.
  • Laat uw kinderen nieuwsgierigheid en vragen leiden de discussie en activiteiten.
  • Als uw kinderen jong zijn, ze niet los met het internet te zetten. Check de websites walvis te zorgen dat ze niet zal zien grafische beelden van walvissen die werden opgejaagd en gedood. Kijk voor kindvriendelijke sites over dieren.