1920 Fashion Jurken

1920 Fashion Jurken


Flapper meisjes, bobs en jazzy muziek verpersoonlijken de jaren 1920. Bijgenaamd de Roaring Twenties, wordt dit tijdperk gesymboliseerd door de stijgende en dalende hemlines. Gutsy dames bloot hun schouders, verscheurde de dansvloer en in het openbaar verbruikte tabak en cocktails. Hun conservatieve zusters omarmd jurken die hun knieën bedekt en verborgen hun blote armen, in ieder geval tot de avond. De roman "La Garçonne" en designer Coco Chanel beïnvloed de jaren 1920 mode jurken gedurende die kleurrijke decennium.

verschuivingen

Vinnen symboliseren de onbedwingbare geest van de moderne vrouwen in de post-World War I jaar. Maar de echte drijvende kracht achter de populariteit van deze losse silhouet jurk was zijn eenvoud, volgens de Fashion-Era website. Vrouwen in heel Amerika ingeschreven in schriftelijke cursussen in kleermakerij en modeartikelen, zodat ze inkomen als naaisters kon verdienen. Wanneer de flapper stijl langs kwam, gals snel naaide deze ongecompliceerde verschuivingen met behulp van Butterick patronen, niet alleen voor klanten, maar ook voor zichzelf.

invloeden

Vrouwen omarmd ontwerpen door de maker Coco Chanel, die fleurde de basis flapper jurk en maakte modes haar concurrenten lijken saai en verouderd, Fashion-Era rapporten. Ze gaf een hedendaagse draai aan de vormeloze jurk met behulp van zachte jersey materiaal. Langs de weg, Chanel introduceerde het concept van de little black dress. Franse schrijver Victor Margueritte maakte zijn bijdrage aan de mode-wereld door zijn controversiële roman "La Garçonne," waarvan heldinnen voorkeur no-franje broekpakken en hoeden.

Conventioneel

Organza, chiffon en kant versterkt veel van de meer bescheiden stijlen van jurken in de jaren 1920. Deze rok lengtes meestal steeg acht duim van de grond, en jurken vaak gekenmerkt strikken, ruches en sjerpen. Een andere populaire stijl omvatte zowel een jurk en zichtbaar slip in contrasterende kleuren. Modieuze dames liet het publiek om een ​​glimp van hun bovenarmen zo veel als ze deden hun knieën te vangen, omdat hun mouwlengtes opwaartse schoof samen met hun hemlines.

Kousen

Die durven flapper jurken kwamen meestal in neutrale tinten, zoals zand, crème of marine. Trendy gals maakte de saaie kleuren door te gooien opzij voorzichtigheid samen met hun sombere zwarte kousen. Ze wisselden hun donkere wollen want vlees-tone kousen die het uiterlijk van de blootgestelde huid gaf. Nylons werden verkocht in elke schaduw, en sommige van deze risque slang had wilde patronen en borduurwerk. Ook traditionele meisjes voorkeur zachte pastel kousen met hun meer conventionele jurken.

Schoenen

Kortere jurk lengtes draaide aandacht in de richting van schoenen voor de eerste keer tijdens de jaren 1920. Schoeisel ontwerpers massale geproduceerd hun creaties aan de vraag tegemoet te komen. Vastgebonden schoenen bekend als Mary Janes waren het meest populair, en hakken meestal waren niet meer dan twee inches. Dames droegen vaak schoenen versierd met pailletten, gespen of strikken. damesschoenen algemeen gekenmerkt puntige-teen ontwerpen.