Vergelijkingen for Speed, Velocity & Acceleration

Snelheid, snelheid en versnelling zijn begrippen van de relatie tussen de afstand en tijd. Intuïtief, kan het lijken dat de snelheid en de snelheid zijn synoniemen, maar er is een verschil. Dit verschil betekent dat het mogelijk is om onder een constante snelheid en steeds sneller.

Formula for Speed

Snelheid is de hoeveelheid afgelegde afstand gedeeld door de tijd genomen. Het wordt uitgedrukt in eenheden van de afstand per keer; dit zou kunnen zijn mijl per uur, kilometers per seconde, inches per jaar of elke afstand eenheid per elke tijdseenheid. Bijvoorbeeld, als u reist 50 mijl in een uur, je snelheid is 50 mph (mijl per uur).

Formule voor Velocity

Velocity is een vector; dat wil zeggen dat het gaat om zowel de snelheid en richting. Het is gerapporteerd in dezelfde eenheden als de snelheid, maar met een richting toegevoegd, bijvoorbeeld 40 mijl per uur westen. Om het te berekenen, vind uw startpunt en eindpunt, het vinden van de afstand tussen hen, dan vinden de richting.

Formule voor Acceleration

Versnelling is de verandering in snelheid. Het wordt uitgedrukt in afstand per tijdseenheid per tijdseenheid; vaak de laatste afgekort tot tijdseenheid kwadraat. Bijvoorbeeld, als u te versnellen op 10 meter per seconde in het kwadraat, betekent dit dat uw snelheid verandert met een snelheid van 10 meter per seconde per seconde. Te berekenen, trek uw snelheid aan het begin van je snelheid eind, en delen door de tijd. Bijvoorbeeld, als je begint bij nul snelheid (stil) en 10 seconden later je naar het oosten op 10 meter per seconde, je snelheid is

10 meter per seconde / 10 seconden = 1 meter per seconde in het kwadraat.

Constante snelheid, constante versnelling

Hoe kun je versnellen voortdurend terwijl ze met een constante snelheid? Als je reizen in een cirkel, zonder te versnellen of vertragen, je snelheid verandert elke seconde, en daarom bent u versnellen zonder het wijzigen van uw snelheid. Bijvoorbeeld, als je bij 10 mijl per uur langs een cirkel die 10 mijl lang, en je begint af op het noorden en het uitvoeren van de klok mee, dan, na 2 1/2 minuten, heb je een snelheid van 2,5 mijl per uur noordoosten, of 0,0417 mijl per minuut noordoosten (omdat 2.5 / 60 = 0,0417). Je hebt een versnelling van (0,0417 mijl per minuut noordoosten) /2.5 = 0,0167 mijlen per minuut per minuut.