Behandelingen voor Osteomyelitis bij honden

Behandelingen voor Osteomyelitis bij honden


Osteomyelitis is een bot infectie die de ontsteking van het bot weefsels zoals beenmerg veroorzaakt. Gewoonlijk het resultaat van stafylokok bacteriën wordt osteomyelitis soms veroorzaakt door andere micro-organismen zoals schimmels. Net als bij mensen, symptomen bij honden zijn koorts, pijn en zwelling in het getroffen gebied, en kreupelheid van de getroffen ledematen. De verschillende behandelingen voor osteomyelitis kan effectief zijn indien alleen of in combinatie met elkaar gebruikt.

Chirurgie

Chirurgie is een voorkomende behandeling van osteomyelitis, omdat het de enige manier om een ​​geïnfecteerd of dood weefsel uit het bot te verwijderen. Omdat de infectie is vaak het gevolg van een onderliggende botaandoening zoals een fractuur of cysten, kunnen deze problemen chirurgie genezen ook. De getroffen botten vereisen meestal een structureel herstel nadat het weefsel wordt verwijderd.

antibiotica

Antibiotica doodt de bacteriën en micro-organismen die botinfecties kunnen veroorzaken. Dierenartsen voorschrijven een langdurige behandeling met orale antibiotica voor honden met osteomyelitis om alle bacteriën in het lichaam van de hond te elimineren. Dierenartsen injecteren ook antibiotica rechtstreeks in de plaats van de infectie snel bacteriën uit te roeien in de wond.

riolering

wond van de hond wordt afgevoerd naar een infectie die is opgebouwd in het bot te verwijderen. De wond wordt vervolgens grondig gereinigd en kan worden opengelaten of gesloten met een buisje ingebracht voor verdere drainage.

extra Care

Extra verzorging van een hond bot infectie kan betekenen dat het beperken van de activiteit van de hond. Bijvoorbeeld, als de infectie is het gevolg van een breuk die ongenezen blijft bewegingsbeperking wordt vaak vereist. Af en toe x-stralen zal helpen de monitor genezing en bepalen of de infectie terugkeert.

Prognose

Goede antimicrobiële behandeling in combinatie met chirurgie kan opruimen van de infectie in 4-6 weken, maar de infectie kan langer duren lossen als het bot gebroken is of ernstig beschadigd. Af en toe osteomyelitis is een chronische, waardoor terugkerende infecties in de botten die jaren of slechts enkele weken kunnen verschijnen na de behandeling. Terugkerende botinfecties vragen om uitgebreidere behandeling chirurgische en lange termijn.