Zelfgemaakte Lip Moisturizer

Zelfgemaakte Lip Moisturizer


Lip moisturizer is een belangrijk huidverzorgingsproduct bij de hand te hebben, vooral bij extreme weersomstandigheden. Zowel de extreme hitte en kou kan leiden tot droge huid, wat resulteert in gebarsten, bloedende lippen. Regelmatig gebruik van de lip moisturizer houdt uw lippen gehydrateerd en beschermd tegen de elementen. U kunt de aankoop lip moisturizers in de winkel, maar deze producten bevatten vaak chemische stoffen die de huid kunnen irriteren en die zijn niet goed voor het milieu. Het maken van uw eigen lip moisturizer geeft u de mogelijkheid om te weten en te controleren welke ingrediënten gaan in je lip moisturizer.

instructies

1 Heat water aan de kook in de bodem van een dubbele boiler. Plaats het bovenste gedeelte van de dubbele ketel boven het kokende water.

2 Chop 2 theel. bijenwas in kleine stukjes voor eenvoudiger smelten. Zet de gehakte bijenwas in de top van een dubbele ketel en voeg 2 1/4 tl. kokosnootolie. Roer de ingrediënten gedurende het smeltproces, zodat ze goed worden gemengd.

3 Verwijder de bain-marie van de kookplaat. Voeg 6 druppels van een eetbaar geurende etherische olie aan de bijenwas en oliemengsel, met behulp van een pipet. Tropisch fruit, bloemen, chocolade of vanille etherische oliën complimenteren met het milde kokosolie smaak goed.

4 Giet uw zelfgemaakte lip moisturizer in een lippenbalsem pot. U kunt deze kopen bij een ambachtelijke winkel of schoon en een container hergebruiken van een oude winkel koopt lip moisturizer.

5 Veeg rond de top en de buitenzijden van de lippenbalsem pot om eventuele druppels of morsen te verwijderen terwijl ze nog steeds vloeibaar. Laat de lip moisturizer in de geopende pot zitten tot volledig afkoelen en uitgehard. Plaats het deksel op de pot lippenbalsem en bewaar je lip moisturizer van warmte.

Hints

  • Vervang geen enkel olie kokosolie, zoals jojoba-olie of olijfolie.
  • Flavor je lip moisturizer met enige smaak etherische olie u wilt, zolang de olie is eetbaar.
  • Zelfgemaakte vochtinbrengende lip die is blootgesteld aan warmte smelt, maar kunnen opnieuw gestold in de koelkast of bij kamertemperatuur.