Hoe te stapelen of laden Vierkante hooibalen

Hoe te stapelen of laden Vierkante hooibalen


Hefting hooibalen echt werk, en het duurt vaardigheid om te bewegen en stapel hooibalen zonder het kwetsen van uzelf of anderen. Kleinere vierkante hooibalen (die eigenlijk rechthoeken) meestal variëren van 70 pond tot 100 of meer ponden en zijn redelijk beheersbaar. (Grote vierkante balen weegt 800 pond of meer. Net als grote ronde balen, die worden geproduceerd door geavanceerde machines en kan alleen mechanisch worden verplaatst.) Goed stapelen uw verse plein hooi behoudt zijn voederwaarde en elimineert ook de kans op hooi branden.

instructies

1 Master de mechanica van het optillen en verplaatsen van hooibalen voordat u een zwaar tillen. Sommige mensen trekken aan of optillen balen korte afstanden door grijpen de ijzerdraad of touw, maar dit risico te breken balen. In plaats daarvan grijpen de baal aan elk uiteinde met hooi haken die diep wegzinken in het hooi. Stabiliseren van het gewicht van de baal tegen je bekken met je armen en bovenlichaam. Buig je knieën en til met je benen om te voorkomen dat uw rug te belasten. U kunt ook efficiënt slepen een hooibaal over de grond met behulp van een enkele hooi haak.

2 Bereid geschikte opslag van hooi. Store hooi in een goed geventileerde stal of schuur, in de eerste plaats om het te beschermen tegen regen. Goed genezen, beschermd hooi zal een lange tijd duren. Bedek uw hooiberg met een gebonden-down waterdichte zeil als er geen permanente bescherming beschikbaar is. Stapel hooi op pallets of oude banden om het weg te houden van de grond.

3 Opzetten van een baal stapelen patroon voor stabiliteit. Eenvoudigste is tot vaststelling van alle hooibalen op de eerste (onderste) laag in de lengte dan het stapelen van de volgende laag loodrecht op hen, of langs de breedte van de. Volg met een andere lengte laag balen, dan weer gelegd op de breedte.

4 stapel balen op hun kant gesneden of steel omlaag, zodat persen draad of aan de kant in plaats van de boven- en onderkant van de gestapelde balen zodat vocht kan ontsnappen. Het zal lont uit door voort vanuit de baal aan de buitenlucht. Stapel balen strak, maar niet te strak. Laat een inch of twee tussen hen. Bales dat kan ademen (en langzaam droog) te genereren minder warmte tijdens het uitharden en hebben minder kans op brand te vangen van zelfontbranding. Goede uitharding bewaart ook hooi kwaliteit. U wilt hooi in elke baal te zoet en groen blijven.

5 Verplaats een baal hooi uit de opslag om het voederen met een tweewielige baal wagen, die eruit ziet en functioneert net als een apparaat dolly. Een kruiwagen werkt, ook al is het moeilijker om de baal worstelen op zijn plaats en in evenwicht te brengen, of gebruik maken van een kleine wagen achter een tuin trekker.

Hints

  • Verwijder regelmatig een baal van het centrum van je stack om te testen op kwaliteit. Goede hooi moet schimmel-free met een goede kleur en een zoete geur zijn.
  • Stapel niet met gebroken balen, die uw hooiberg, een potentieel gevaar langs de lijn kan destabiliseren. Zet opzij balen met gebroken draden of snaren, en diervoeders die eerste.
  • voeden nooit beschimmeld hooi aan paarden. Ze kunnen ziek en sterven aan koliek.