Wat zijn mild Kazen?

Wat zijn mild Kazen?


Kaas komt uit de veroudering van melk, zoals koeien, schapen of geitenmelk. De Verenigde Staten is een van de grootste fabrikanten van kaas, met milde kazen zijn de meest populaire soorten. Sinds de jaren 1970, is de consumptie van kaas in de VS verdrievoudigd, met cheddar, mozzarella en verwerkt Amerikaanse wezen in de hoogste vraag. Milde kazen vaak de voorkeur omdat ze makkelijker in de mond dan sommige van hun tegenhangers scherper.

Veroudering

Milde kazen zijn geheel of gedeeltelijk niet-gerijpte, wat betekent dat het verouderingsproces is veel korter dan scherp en middelgrote kazen. Bijvoorbeeld, scherp en extra scherpe cheddar kaas is voor een periode van 12 tot 18 maanden oud, terwijl milde cheddar duurt slechts 2 tot 3 maanden. Omdat het verouderingsproces korter, milde kazen typisch zachter en in sommige gevallen zijn ze smeerbaar. Kazen die zijn verouderd gedurende langere tijd worden veel droger, harder en in sommige gevallen, kruimelig.

Smaak

Trouw aan hun naam, milde kazen zijn mild van smaak. In vergelijking met medium en scherpe kaas rassen, milde kazen zijn minder overweldigend, pittig, scherp, en dus makkelijker in de mond. Het verouderingsproces bij aan de smaak van de kaas. Mild en scherpe rassen worden overgelaten aan leeftijd voor langere tijd.

Bestedingen

Milde kazen hebben vele toepassingen. Kazen zoals milde cheddar, Zwitserse en provolone worden doorgaans gebruikt voor sandwiches. Mozzarella, favoriet om zijn milde, melkachtige smaak wordt gebruikt in veel recepten voor zijn bindende kwaliteiten. Wanneer het smelt, mozzarella uitstrekt. Andere milde kazen worden gebruikt voor nacho's, pizza's, toegevoegd aan soepen, of gesmolten op brood om gegrilde kaas sandwiches te maken.

types

Er zijn vele soorten zachte kaas zoals Colby, die vergelijkbaar is met cheddar, alleen met een zweem van zoetheid. Colby is een zachtere kaas die veel vocht behoudt door een korte hardingsproces. Provolone is glad met een licht rokerige smaak en typisch gebruikt als een tabel kaas. Anderzijds, muenster is een semi-zachte jonge kaas verpakt in een schil die oranje of gele kleur, terwijl brie een zachte smeerbare kaas met boventonen boter en champignons.

Smaak en Preservation

Door hun-under stimulerende smaken, zullen sommige kaasmakers smaak toe te voegen aan een milde kazen opfleuren de smaak. Vruchten en kruiden worden soms toegevoegd aan de natuurlijke smaak van de kaas uit te brengen. Milde kazen zijn ook geconserveerd met wraps, kwark, korsten en as om de zuurgraad te verlagen, maar ook om de kaas aantrekkelijker en esthetisch maken.