Microalgen Cell Components

Microalgen Cell Components


Microalgen zijn organismen die biologen classificeren als eukaryoten. Dit is in tegenstelling tot prokaryoten zoals bacteriën en blauwalgen. Het verschil is dat eukaryoten bezitten een complexe reeks cellulaire componenten, zogenaamde organellen, die prokaryoten niet hebben. Hoewel microalgen geen wortels, stengels of bladeren als hogere planten te doen, ze hebben dezelfde soort cellulaire organellen.

Cell Wall & Membraan

Het celmembraan of plasmamembraan, is een gelaagde structuur die de cel omgeeft en verschaft een barrière tussen de omgeving buiten de cel en in de cel. Het membraan, dat de mogelijkheid materialen te passeren, maar de biochemische make-up fungeert als een selectieve barrière. De celwand is een poreuze stijve constructie buiten het membraan. Er zijn doorgangen, genaamd plasmodesmata, cel naar cel verbinden door de muur en het membraan.

Kern

De kern in een microalgen cel is in feite het commandocentrum. Een belangrijk bestanddeel van de celkern DNA. Desoxyribonucleïnezuur - de volledige naam van de afkorting DNA - is het genetisch materiaal van de cel. Het bevat de biologische broncode dat veel complexe celfuncties orkestreert. De kern wordt omgeven door een membraan, de nucleaire envelop.

chloroplasten

Algen, zoals de zogenaamde hogere planten, zijn opmerkelijk in hun vermogen om hun eigen voedsel te produceren door het proces van fotosynthese. De algen cel organel die dit mogelijk maakt is de chloroplast. De chloroplast heeft een ingewikkelde interne structuur. De kern van het chlorofyl molecuul. Door een complexe reeks biochemische reacties, chlorofyl gebruikt kooldioxide uit de atmosfeer en de lichtenergie op de suiker glucose produceren.

endoplasmatisch reticulum

Het endoplasmatisch reticulum, of ER, van de cel een complexe interne membraanstructuur. Een proppen plastic zak met al zijn plooien en rimpels - en de kleine ruimte van het inwendige van de zak alle gecomprimeerde - is een goede analogie van het ER. Deze functie is organel vervaardigen en transporteren vitale biochemische stoffen, zoals eiwitten binnen de cel. Ribosomen zijn kleine organellen hechten aan een aantal van de ER en zijn actief in eiwitsynthese.

Golgi-apparaat

Vaak kan een goede analogieën voor levende systemen zijn te vinden in de werking van het industriële tijdperk. De cel Golgi-apparaat is een voorbeeld van dit. Omdat de Universiteit van Florida's Molecular Expressions website opmerkt, het Golgi-apparaat is als de expeditie van de cel. Het Golgi-apparaat herschikt en effectief schepen eiwitten en andere materialen geproduceerd in het ER naar andere delen van de cel.

mitochondriën

Als het Golgi-apparaat is vergelijkbaar met de expeditie, de mitochondriën analoog aan een elektriciteitscentrale. Tegen de microalgen cellen mitochondria dat het proces van de ademhaling, gebruik van zuurstof, genereert de verbinding adenosine trifosfaat of ATP. ATP is de metabole munt van de cel, die de chemische energie die nodig is om vitale cellulaire processen uit te voeren.

vacuole

De vacuole is een blaas-achtige organellen die nemen een aanzienlijke hoeveelheid ruimte binnen de cel. De functies zijn afvalverwerking en, aangezien het vaak zo'n grote aanwezigheid in de cel, oefent druk en helpt de cel zijn structuur en vorm te behouden.

andere Celorganellen

De peroxisoom is de meest prominente lid van een groep van organellen genaamd microbodies. Het zet toxische waterstofperoxide, een verbinding die anders zouden opbouwen in de cel, in het water. Andere organellen zijn microfilamenten en microtubuli. Microvezels zorgen voor structurele integriteit van de cel en functioneren celcontractie en andere celbewegingen. Net als microfilamenten, microtubuli zorgen voor een structureel kader en hulp in de celdeling.