Wat Drijft in zout of suiker Water?

Wanneer zout of suiker worden toegevoegd aan water wordt een oplossing met een grotere dichtheid gemaakt. Oplossingen van lagere dichtheid zweven gemakkelijker dan oplossingen van grotere dichtheid van dezelfde grootte als gevolg van de verhoogde concentratie van deeltjes. Eenvoudige experimenten kunnen testen van de dichtheid van alledaagse voorwerpen en oplossingen, vaak het creëren van verrassende resultaten.

Mais olie

Maïsolie is een oplossing die zweven in gewoon water als gevolg van de lagere dichtheid. Maïsolie heeft een dichtheid van 0,93 gram per milliliter, terwijl water een dichtheid van 1 gram per ml. Als het water wordt vervangen door een zout water of suikerwater oplossing, zal de dichtheid van de oplossing verhogen. Water bestaand 25 procent zout een dichtheid van 1,25 g per ml. Maïsolie, nog steeds een lagere dichtheid, blijft drijven.

Ijs

Ice is een vaste stof die drijft in gewoon water als gevolg van de lagere dichtheid. Ijs heeft een dichtheid van 0,92 g per ml. Dit optreden van een solide drijvende in vloeibare vorm is abnormaal. Typisch, een vaste vorm heeft een grotere dichtheid dan vloeibare vorm.

Ei

Een ongekookt ei zal drijven in zout water of suiker water, maar niet normaal water. Dit komt omdat een ei een dichtheid van ongeveer 1 g per ml. Omdat water heeft een vergelijkbare dichtheid, het ei zinkt vanwege zijn grootte en vorm. In zout of suiker water, die een dichtheid van 1,25 g per ml heeft, het ei een lagere dichtheid, zodat het drijft. Het percentage zout of suiker in het water moet hoog genoeg zodat de dichtheid groter is dan die van de ongekookte ei zijn.

Aardappel

Een aardappel zal ook drijven in zout water of suiker water, maar niet normaal water. Dit komt omdat een aardappel een dichtheid van meer dan 1 g per ml dat, vergelijkbaar met het ei zal zinken. In zout of suiker water, die een variabele dichtheid kan hebben, afhankelijk van hoeveel zout of suiker wordt toegevoegd, de aardappel kan uiteindelijk worden te zweven. Ook hier moet het percentage zout of suiker in het water zo hoog zijn zijn dichtheid groter dan die van de aardappel. De dichtheid hangt af van de gekozen aardappel.