Wat Shapes Do Diamonds Come In?

Wat Shapes Do Diamonds Come In?


Hoewel de twee worden vaak verward, een diamant vorm is niet hetzelfde als de snit van de diamant. De cut verwijst naar de plaatsing van de facetten en de verhoudingen van de facetten. De vorm, daarentegen, heeft betrekking op de algemene vorm van de diamant. Diamantvorm in verlovingsringen wordt vaak gebruikt om de persoonlijkheid van de vrouw die ze zal dragen weerspiegelen, volgens Wedding Channel.

Ronde

De klassieke verlovingsring maakt gebruik van een ronde diamant, en het is de meest populaire vorm voor diamanten gebruikt. De cut gebruikt met ronde diamanten zorgt voor een prachtig schitteren. De ronde diamantvorm wordt beschouwd als tijdloos.

Asscher

Juweliers in Nederland oorspronkelijk gemaakt de Asscher vorm. Het is een dramatisch vierkante vorm met afgeronde hoeken die populair was tijdens de art deco periode in de jaren 1920 en 1930. Op dit moment wordt deze vorm enjoying hernieuwde populariteit als gevolg van de huidige trends in de richting van vintage items.

ovaal

Ovale diamanten zijn niet zo populair als ronde diamanten, maar een vergelijkbaar niveau van helderheid bieden als ze goed te snijden. Ovale diamanten zijn een favoriet onder vrouwen met een kortere vingers omdat de vorm creëert de illusie van langere vingers.

Prinses

De diamant vorm lijkt op de Asscher doordat het ook vierkant. Echter, de prinses vorm is echt plein, in plaats van afgeronde hoeken. Deze vorm is de tweede meest populaire vorm van een diamant.

Smaragd

De emerald vorm diamant werd voor het eerst gemaakt in de art deco periode. De vorm pronkt met een diamant duidelijkheid, al is het niet zo briljant als ronde diamanten.

Stralend

De stralende diamantvorm is niet erg gebruikelijk; Het was populair voordat de prinses vorm beschikbaar werd. Het vierkante bijgesneden hoeken en kan worden gesneden om een ​​aantal extra facetten bevatten.

Peer

De vorm van een traan, de peervormige diamant is gebruikelijk in oorbellen en hangers, maar niet zo vaak voor bij verlovingsringen. Bij gebruik in een ring worden zijstenen algemeen toegevoegd om de ontwerpsaldo.

Hart

Net als stralende vormige diamanten, hartvormige diamanten zijn niet erg gebruikelijk. Dit is een vorm voor de sentimentele en romantische zielen.

Markiezin

Een marquise gevormde diamant is een ovaal met lange punten aan het uiteinde. Deze vorm is dramatisch en erg populair. Zoals ovale diamanten, het heeft het voordeel van verlengen vingertoppen. Deze vorm van diamant maakt ook de meeste van karaat gewicht van een diamant.

Kussen

De kussenvormige diamant is een rechthoek met afgeronde hoeken. Het is een klassiek romantische diamantvorm die helderheid en glans geeft tegelijkertijd.