Flapper Dress Explained

Flapper Dress Explained


Wanneer u "flapper", een omzoomd mini-jurk, lange parels en een sigaret denk dat het meest waarschijnlijk komen voor de geest. En terwijl dat niet een onjuiste weergave van de flapper meisjes in het midden van de jaren 1920, het is niet het hele verhaal.

Geschiedenis

Tijdens de Eerste Wereldoorlog, de Amerikaanse vrouwen sociaal-economische rollen aanzienlijk gewijzigd; na verzorging van de gewonde en het werken aan het thuisfront om essentiƫle benodigdheden te produceren, werden vrouwen niet langer verbannen naar louter huishoudelijke taken. Deze nieuwe vrijheid mogen vrouwen om beide strijd voor hervormingen van de rechten van vrouwen en verder uit te spitten een nieuwe plek voor zichzelf in sociale kringen. Vinnen kwam met de Jazz Age in 1926.

Kenmerken

Flapper jurken waren hoofdzaak recht, waistless verschuivingen, ingesloten op of boven de knie, gecombineerd met lange, swingy sieraden en nauwsluitende hoofdbanden of cloche caps dat een andere flapper kenmerk weergegeven: kort haar. Make-up was een belangrijk onderdeel van de flap blik; lippen en ogen waren zwaar opgemaakt. Lage hakken Mary Jane schoenen en pure, knie-hoge kousen waren de norm, ook.

effecten

De flap beweging in een stroomversnelling 1926-1928 grotendeels omdat de jurken waren eenvoudig te maken thuis. In de naoorlogse economie, kon alleen de hogere klasse veroorloven couture mode. De stijlvolle Flapper, kijk, kon echter worden betaalbaar gemaakt.

misvattingen

Flapper jurk was niet populair tijdens het geheel van de jaren 1920; zijn hoogtijdagen was tussen 1926 en 1928. De meeste jurken van de jaren 1920 meer had, halverwege de kuit lengte hemlines.

beroemde Ties

Model en stille-film actrice Louise Brooks - met, in het bijzonder, een perfect gesneden, in de buurt, sloeg bob - werd beschouwd als een van de meest bekende flappers van haar dag.