Steroid Alternatieven voor honden

Steroid Alternatieven voor honden


Steroïden vallen in twee categorieën: anabole en anti-inflammatoire. Anti-inflammatoire steroïden zijn de meest voorkomende vorm van steroïde aan honden voor aandoeningen zoals ontsteking door artritis, allergieën, en immuun-gemedieerde ziekten. Langdurig gebruik van steroïden bij honden kan leiden tot een overproductie van cortisol waardoor een aandoening bekend als de ziekte van Cushing. Het is mogelijk om de hond symptomen te verlichten zonder het gebruik van steroïden door een meer natuurlijke route.

Zoethout

Zoethout bevat glycyrrhizine, die een verbinding net als een corticosteroïde. Glycyrrhizine werkt door het stimuleren van de bijnieren, waardoor ze natuurlijke corticosteroïden produceren waarbij ontstekingsremmende en immuun-ondersteunende effecten op het lichaam van een hond. Zoethoutwortel verlicht jeuk en ontstekingen zonder auto-immuunsysteem van een hond ernstig in gevaar te brengen. Het voeden van uw hond het kruid als een tinctuur is de beste vorm van bestuur. U kunt zoethout in plantaardige vorm bij de meeste kwekerijen of in tinctuur vorm art reformwinkels.

Apis Mellifica

Apis Mellifica of Apis wordt gemaakt van de honingbij biedt verlichting van aandoeningen zoals allergische reacties en insectenbeten. Elke aandoening met symptomen zoals zwelling, branden en jeuk, Apis werkt goed in de plaats van een steroïde. De dosering is drie pellets elke 5 minuten; maximaal drie doses, de allergische reactie van uw hond heeft te verlichten. Pellets zijn verkrijgbaar bij de meeste reformwinkels.

Glucosamine

Canine artritis wordt veroorzaakt door de achteruitgang van kraakbeen en is een pijnlijke aandoening. Glucosamine kan de progressie van honden artritis kraam en is een gunstige steroïde alternatief. Dierenartsen vaak voorschrijven steroïden om ontsteking in de gewrichten. Echter, glucosamine brengt vaststelling ontsteking en vermindert de pijn bij honden met artritis, terwijl het herstellen en de wederopbouw van het kraakbeen. Deze veilige alternatief kan worden gebruikt op lange termijn zonder bekende complicaties. Glucosamine is verkrijgbaar in de vorm van pillen of als een natuurlijke aanvulling, zoals beenmerg poeder. De algemene regel voor de dosering is 250 mg per 10 pond van het gewicht van uw hond. Glucosamine is verkrijgbaar bij reformwinkels of bij uw dierenarts. Met deze behandeling, spreken met een dierenarts om de juiste dosering te bepalen als het gewicht van uw hond en de omvang van zijn toestand zijn bepalende factoren.