De symptomen van een hongerige kat

De symptomen van een hongerige kat


Alle katten laten hun eigenaren weten dat ze honger hebben van tijd tot tijd. Een hongerige kat zou luid stem geven, het snorren, of wrijven tegen zijn menselijke eigenaar. Echter, soms katten kunnen overmatig of constant honger geworden. Een verhoogde eetlust in een kat kan een symptoom van een gezondheids- of voedingswaarde probleem zijn, vooral als het gepaard gaat met gewichtsverlies.

hyperthyreoïdie

Hyperthyreoïdie is een hormoon aandoening veroorzaakt wanneer het lichaam produceert te veel schildklierhormoon. Het wordt meestal veroorzaakt door een tumor op de schildklier. De symptomen van hyperthyreoïdie bij katten zijn een vraatzuchtige eetlust in combinatie met gewichtsverlies. Het dier zou ook meer water drinken of moeten vaker plassen. Deze aandoening komt meestal voor bij katten die op middelbare leeftijd of ouder zijn.

Een dierenarts kan de aandoening te diagnosticeren door het gevoel voor de uitbreiding in de schildklier. Hij kan ook een bloedtest te controleren op hoge schildklierhormonen of uitvoeren van een urine te zoeken naar de aanwezigheid van andere ziekten.

Hyperthyroïdie wordt behandeld door operatieve verwijdering van de schildklier, door aan de kat een anti-schildkliermedicijn zoals methimazol, of met radioactief jodium.

Suikerziekte

Volgens de Washington State University College of Veterinary Medicine, diabetes mellitus is een aandoening die gebeurt wanneer de alvleesklier van de kat niet voldoende insuline te produceren. Katten die met overgewicht of van middelbare leeftijd hebben een hoog risico op het ontwikkelen van deze vorm van diabetes.

De symptomen van diabetes mellitus zijn buitengewone honger gepaard met gewichtsverlies, chronische blaasontsteking, staar en constant dorst, en frequent urineren. Een dierenarts kan diagnose van de ziekte door het uitvoeren van een bloedtest te controleren op overmatige hoeveelheden suiker in de bloedstroom van de kat.

Diabetes mellitus gaat vaak gepaard met ketoacidose, een aandoening waarbij de nieren niet in staat zijn om alle afvalstoffen in het lichaam te verwijderen. De dierenarts kan een urineonderzoek uit te voeren om te controleren op symptomen van deze secundaire aandoening. Feline diabetes kan worden gecontroleerd door middel van orale medicatie of regelmatige insuline-injecties.

Lintworm

Volgens de dierenarts Info website, kan overmatig hongergevoel bij katten worden veroorzaakt door lintwormen. Lintwormen absorberen alle voedingsstoffen die de kat neemt in, zodat de kat gevoel voortdurend hongerig maakt niet uit hoeveel het eet. De kat kan zelfs gewicht te verliezen omdat het niet genoeg voeding.

Lintwormen zijn gemakkelijk gediagnosticeerd door de eigenaar. De wormen zijn gesegmenteerd, en ze breken vaak af segmenten genoemd proglottiden die uit worden gevoerd door de anus van de kat of in de ontlasting. Proglottiden zijn kleine, platte, witte objecten die er uitzien als rijstkorrels. Ze zijn gevuld met lintwormeieren. Lintwormen zijn gemakkelijk te behandelen met een recept ontworming medicatie.