Hoe te Lees de Leaderboard in Golf

Golf is een spel van nummers. Veel van de nummers. Dit wordt duidelijk als we kijken naar een golftoernooi leaderboard. Er zijn allerlei soorten informatie op een leaderboard, het informeren van het publiek precies van wat er gebeurt op de golfbaan op een gegeven moment. Niet alle leaderboards zien er hetzelfde uit, en sommige zijn voorzien van statistieken die anderen niet. Maar alle van hen zal u de meest cruciale informatie te geven. Hier is hoe om zin van dit alles te maken.

instructies

1 De eerste twee regels van de nummers op een leaderboard vertegenwoordigen gaten en pars. De eerste regel verwijst naar het gat en de tweede lijn verwijst naar de par. De nummers lopen over het leaderboard van links naar rechts.

2 Er zijn 18 holes op een standaard golfbaan. Daarom zijn er 18 nummers overeenkomstige par. Een par getal is het standaard aantal golf slagen er nodig is om een ​​gat te vullen, en kan variëren van drie tot vijf.

3 De linkermarge van een leaderboard staan ​​de leiders van het toernooi in de volgorde van boven naar beneden. Gewoonlijk wordt alleen de achternaam van de speler genoemd.

4 Wordt rechts van de naam van de spelers zijn getallen die samenvallen met de opening en Par kolommen. Tegen het einde van een toernooi, zal een speler een nummer in elk gaatje / par kolom te hebben. Deze cijfers weerspiegelen de totale score van een speler. Dat wil zeggen dat de score niet overeen met wat een speler kreeg voor een individuele hole, maar zijn cumulatieve score voor het toernooi.

5 Als, bijvoorbeeld, score van een speler toont een rode zeven onder hole nummer vier, dat betekent dat hij heeft een score van zeven onder par schoot tot op dat moment in het toernooi. Zeven onder par betekent dat de speler heeft zeven schoten minder getroffen dan de algemene standaard voor de cursus.

6 In de toekomst, als de speler de score voor hole nummer vijf is een rode acht, dat betekent dat de speler heeft een birdie op die hole gescoord. Een birdie vermindert een score van één slag.

7 Als de speler de score voor hole nummer zes is een rode zeven, dat betekent dat de speler heeft een bogey op deze hole gescoord. Een bogey verhoogt een score van één slag.

8 Als de speler de score voor hole nummer zeven is een rode zeven nogmaals, dat betekent dat de speler heeft een par op dat gat gescoord. Een par is standaard en dus noch vermeerdert noch vermindert de totale score.

9 Zwarte cijfers vertegenwoordigen scores die boven par. Bijvoorbeeld, een zwarte vijf betekent dat een speler heeft vijf extra opnamen zijn dan de norm toestaat.

10 Een "E" staat voor een nog te scoren, wat betekent dat een speler precies zoals vele foto's genomen, zoals vereist door par.

11 De rechtermarge van het leaderboard toont de kolom "Totaal". De getallen in deze kolom vertegenwoordigen de totale hoeveelheid slagen elke speler op de ranglijst heeft genomen. Dit omvat de slagen in eerdere rondes. De meeste professionele toernooien bestaat uit vier rondes gespeeld in vier dagen.

12 Om een ​​winnaar te bepalen, de laagste score op het leaderboard in het gat nummer 18 kolom. Als er twee of meer scores gebonden voor de laagste aan het einde van een toernooi, zal een playoff een winnaar te bepalen.