Experimenten met Suiker Water

Experimenten met Suiker Water


suiker toe te voegen aan het water verandert de eigenschappen van beide. Experimenten tonen hoe warmte- en koude laat de oplossing, of hoe het toevoegen van suiker verandert de vriestemperatuur van het water. Met suiker water experimenten kunt u een solide, de suiker te kijken, op te lossen in een vloeistof en daarna uitgegroeid tot een solide eens te meer.

Gevarieerd Vriezen Water Temperaturen

Water bevriest bij nul graden Celsius of 32 graden Fahrenheit. suiker toe te voegen aan het water verandert de chemische samenstelling van de oplossing. Suiker verandert ook de temperatuur waarbij de oplossing bevriest. Experiment om te zien hoeveel een bepaalde hoeveelheid suiker verlaagt de vriestemperatuur, of als verschillende soorten suiker te geven de oplossing verschillende vriespunt. Voor deze laatste experiment, vergelijken de resultaten voor gewone suiker, gemalen of banketbakker suiker en bruine suiker.

Hot v Koude

Experiment om te zien hoe goed water lost suiker bij verschillende temperaturen. Als je suikerklontjes in een glas koud water, zullen ze oplossen totdat het water zijn verzadigingspunt heeft bereikt. Dit betekent dat het water niet meer suiker kan houden en de overmaat is aan de onderkant van het glas. Zet de suikerklonten in een glas met dezelfde hoeveelheid warm water tot die te verzadigd. Vergelijk het aantal suikerklontjes die in elk geval en je zult ontdekken die kop meer suikerklontjes oplost.

Crystals

De suiker korrels of blokjes, die opgelost om de suiker water te maken, kan terugkeren naar vaste vorm onder de juiste omstandigheden. Om erachter te komen wat er zou gebeuren als de suiker water mocht verdampen of opdrogen, probeer dan een experiment om suikerkristallen te maken. De suikeroplossing moet volledig verzadigd, omdat het meer suiker in het suikerwater, hoe sneller de kristallen groeien. Experiment om te zien hoe lang een suikeroplossing gemaakt met koud water nodig is om kristallen te vormen, dan een oplossing gemaakt met warm water.