Wat is de juiste brandstofmix voor buitenboord motoren?

Wat is de juiste brandstofmix voor buitenboord motoren?


Een grote zorg voor iedereen die een twee-takt motor bezit, zoals een grasmaaier of een buitenboordmotor is de juiste rantsoen voor olie op gas, als een twee-takt motor - in tegenstelling tot een auto - heeft een apart systeem voor het verspreiden van niet olie en moet in de brandstof naar de motor goed gesmeerd te houden. Krijgen deze verhouding geschikt is voor uw buitenboordmotor zal het langer duren en draaien schoner.

verhoudingen

De perfecte mix voor tweetakt brandstofmotor is algemeen bekend als "de gulden snede." Dit verwijst naar de hoeveelheid olie nodig is in verhouding tot de hoeveelheid benzine. Het is verrassend om te leren dat de perfecte verhouding 50-1 - 50 delen gas aan één deel olie. Dit kan lijken alsof het is een lastige beetje wiskunde wanneer u op zoek bent naar een gas kan. In het algemeen zal 5 liter benzine 1/2 liter olie te nemen, zal 2 1/2 liter nemen 1/4 van een kwart, enzovoort.

Het voorbereiden

Voor uw gemak en om ervoor te zorgen dat u de juiste verhoudingen, pre-mix je brandstof. Als u een 2-liter gas container, vul het op, voeg 1/4 van een fles olie en je bent klaar. Dit bespaart u van giswerk bij het vullen van een tank die halfvol al kunnen zijn. Het wegwerken van de giswerk hoeveel toe te voegen kan uw motor te besparen en maakt het veel meer handig wanneer u uit varen. Je wilt niet op te vullen en vervolgens worden gevangen zonder de juiste hoeveelheid olie, dus meng het voor de hand en draag uw eigen brandstofmix met je mee.

menging

Zodra je genoeg olie hebt toegevoegd aan het gas, schud het gas kan voorzichtig om ervoor te zorgen dat het goed mengt. Een liter benzine is 128 oz, en u kunt ongeveer 3 oz toe te voegen. olie aan één gallon. Gebruik de see-through meting indicator op de zijkant van de fles olie om ervoor te zorgen dat u het toevoegen van de juiste hoeveelheid. De meeste watersporters ervoor zorgen dat ze genoeg door het uitvoeren van twee 1-liter benzine blikken met de olie reeds in gemengd.

Olie

Het kiezen van de olie voor uw motor is niet zo eenvoudig als stoppen in bij de plaatselijke supermarkt of aas winkel en het oppakken van een fles motorolie uit de kast. Sommige motor merken, zoals Mercurius, raden u aan een specifieke olie die is toegesneden op hun motoren tegemoet te gebruiken. Voor Mercurius, dit merk is OptiMax / DFI synthetisch mengsel, dat beschikbaar is op buitenboordmotor winkels en de jachthaven winkels is. Controleer eigenaar van uw motor handleiding om te zien wat olie beveelt of vraag bij uw plaatselijke jachthaven winkel.