Wat zijn de oorzaken van Spot Bloeden tijdens een zwangerschap?

Spot bloeden niet noodzakelijk een probleem signaleren tijdens de zwangerschap. In feite is een kleine hoeveelheid bloeding vroeg in het eerste trimester kan zelfs betekenen dat zwangerschap gestart. Toch moet het bloeden worden gemeld aan een arts voor overleg en evaluatie. De arts informeren van de samenhang en de kenmerken van het bloed, en alle symptomen die daarmee overeenstemt, zoals braken, extreme misselijkheid, krampen of pijn, koorts of zwakte.

Beschrijving

Spotting betekent dat een beetje bloed door de vagina is gepasseerd. Het bloed kan lichtbruin, helder rood of getint met roze slijm zijn. Een vrouw met een beetje spotten mag niet realiseren is voorgekomen, totdat ze merkt het op wc-papier na het plassen.

implantatie

Wanneer de bevruchte eicel zich geïmplanteerd de baarmoederwand kan een lichte hoeveelheid bloed optreden. Dit gebeurt meestal tussen de twee en vijf dagen na de bevruchting, en het bloeden mag slechts een dag of twee duren. Vrouwen mogen niet eens bewust bevruchting reeds op dit punt, en veronderstelden dat de spotting is deel van haar menstruatiecyclus.

hormonale veranderingen

Vooral tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, kunnen vrouwen licht bloeden ervaren op het moment dat de normale menstruatie zou optreden. In sommige gevallen kan het licht bloeden te zetten in wat een vrouw zou zien tijdens een normale periode. Dit type bloeden is echter niet geen onderdeel van een menstruele cyclus, maar wat wordt aangeduid als deciduale bloedingen. Soms tijdens de zwangerschap, een vrouw de hormonen kan krijgen off track en veroorzaken een verlies van baarmoederslijmvlies. Dit komt vaker tijdens de vroege zwangerschap voor de bekleding volledig is bevestigd aan de placenta. Hoewel het lastig deel van de baarmoederwand te verliezen tijdens de zwangerschap mag lijken, het is over het algemeen niet als een bedreiging voor de gezondheid van de moeder of baby.

Miskraam

Bloeden die herhaaldelijk start en stopt kan een signaal zijn dat de hormoonspiegels dalen, en een vrouw moet hebben haar bloed hCG niveaus gecontroleerd. Zware bloeden dat een maandverband doorweekt is een teken dat een miskraam zou kunnen komen of aan de gang zijn, en continue zware bloeden dat maandverbanden kunt genieten in minder dan een paar uur is een duidelijk teken dat een miskraam is begonnen. Zodra een miskraam is begonnen, kan het niet worden gestopt. Embryonaal materiaal wordt gewoonlijk opgenomen in het bloed tijdens een miskraam.

buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Brown vaginale spotting of licht bloeden kan een teken zijn van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ectopische zwangerschap optreedt bij implantatie van het bevruchte eicel zich buiten de baarmoeder, en in het algemeen in de eileider. Buitenbaarmoederlijke zwangerschap treedt meestal op wanneer een voorwaarde, zoals littekens uit het verleden infectie, hindert of vertraagt ​​de passage van de bevruchte eicel.

Post-Intercourse

Na het vrijen, het is typisch voor een vrouw aan het licht spotten merken. Een zwangere vrouw baarmoederhals gevoeliger en volgezogen met bloedvaten, en kunnen geïrriteerd tijdens geslachtsgemeenschap, waardoor licht bloeden.

Verlies van de slijmprop

Spotting kunnen voorkomen gedurende de laatste paar weken van de zwangerschap, wanneer de slijmprop begint los te maken en wordt uitgestoten. Echter, als het bloeden is helder rood of bevat veel vocht, neem dan onmiddellijk contact de dokter. De vloeistof kan vruchtwater zijn en worden wat aangeeft dat de arbeid is aan de gang.