Verschillen tussen Houten en aluminium Baseball Bats

Verschillen tussen Houten en aluminium Baseball Bats


Aluminium vleermuizen werden geïntroduceerd in de vroege jaren 1970, en er is controverse over de vraag of zij een beslag een groter voordeel ten opzichte van het gebruik van een houten knuppel geweest. Aluminium vleermuizen zijn in staat van het slaan van een bal aanzienlijk harder dan hout vleermuizen.

Geslagen bal Speed

Studies uitgevoerd al in 1977 hebben aangetoond aluminium vleermuizen produceren een snellere geslagen bal snelheid, wat betekent dat een aluminium knuppel zou een baseball verder geraakt dan een houten knuppel zou doen met een identieke swing en toonhoogte.

Sweet Spot

Het middelpunt van percussie, meestal aangeduid als de "sweet spot", op een aluminium knuppel is groter dan die van een houten knuppel, wat resulteert in een hogere marge voor fouten in een schommel met een aluminium knuppel.

Bat Speed

De relatieve lichtheid van een aluminium bat zorgt voor een snellere bat snelheid, waardoor deze het beslag meer tijd om zijn swing richten.

Duurzaamheid

In tegenstelling tot de houten knuppels, hoeft aluminium vleermuizen niet breken. Maar aluminium vleermuizen kunnen worden aangetast, onder bepaalde voorwaarden, terwijl niet significant beïnvloeden de prestaties van de vleermuis.

"Trampoline Effect"

Studies hebben aangetoond aluminium vleermuizen beschikken over de trampoline effect vanwege hun hol interieur. Een houten knuppel zal absorberen tot 75 procent van de oorspronkelijke energie van een bal op contact, terwijl een holle aluminium knuppel comprimeert en kracht uitoefent op de geslagen bal, het uitvoeren van een lente-achtige functie.