Hoe kan ik Fold & Bind een Judo Gi

Hoe kan ik Fold & Bind een Judo Gi


De ware kunst van elke krijgskunst is afkomstig van de schoonheid, de techniek, de stijl en de effectiviteit van zijn bewegingen, maar er is ook veel eer en respect geworteld in de traditie, met inbegrip van het uniform. De Judo gi, de volledige uniform, omvat de cross-body top, de broek en de riem. Correct vouwen van uw gi voor de opslag helpt voorkomen dat rimpels en houdt de uniforme zoek zijn best, terwijl het goed koppelverkoop is een noodzaak om te leren van het begin aan je uiterlijk te verbeteren en verdienen respect op het eerste gezicht uit andere studenten.

instructies

Folding

1 Leg het bovenste stuk van uw gi flat, met de opening naar boven en de armen languit naar beide kanten. Steek de linker flap van de gi over de rechterkant en line-up van de bodem, zodat het volledig eens.

2 Vouw je broek over in het midden zodat de twee benen line-up. Plaats dit werk plat over bovenkant van het bovenste gedeelte van gi zodat de bodems van de broekspijpen zelfs met de bodem van het bovenste gedeelte. De bovenkant van de broek moet vrijwel zelfs met de kraag van het bovenstuk ook.

3 Vouw de onderkant van de broek omhoog op een lijn met de bovenkant van de broek, die een kleine rechthoek met de broek die uitgelijnd met de bovenkant van het bovenste gedeelte van gi. Steek de linkerarm volledig over de broek, het verplaatsen van de schouder naad van de arm over. Wanneer u de arm over, een gedeelte van het bovenste stuk van de gi moet komen met het te vouwen; vouw deze langs een rechte lijn vanaf de schouder naad naar de onderkant van het bovenste gedeelte van de gi.

4 Trek het uiteinde van de linker arm weer in tweeën, waardoor de arm vormt een klein vierkant op de top van de broek, teruggevouwen op zichzelf. Vouw de rechterarm op de heuvel in het midden van de gi, terug te trekken in de helft en zodat één stapel stof vormt in het midden van de gi.

5 Pak de gi op het punt waar de paal eindigt en vouw omhoog, waardoor het onderste gedeelte van het bovenste stuk naar de stapel stoffen bekleding. Vouw deze hele stuk in de helft eens te meer naar een beveiligde stapel stof te creëren.

bindend

6 Trek aan de gi broek als je zou een normale broek, met het snoer of lint om te strikken aan de voorzijde. Bind het snoer of lint in een eenvoudige knoop en trek deze strak totdat het is comfortabel tegen je maag. Vergeet niet, moet je in staat om vrij met deze broek te gaan, zodat ze niet te strak binden.

7 Rijg uw armen door de gi jas, zodat de opening naar buiten wordt geconfronteerd. Steek de rechter helft van het gi direct over je lichaam, onder de linker flap van de gi. Elke flap is voorzien van twee sets van strings: één aan de voorzijde en één in de richting van uw heupen. Bind de voorzijde snaren van de juiste klep aan de heup snaren van de linker flap, strak maar comfortabel.

8 Wikkel het linkergedeelte van de gi rond voor de rechter en zet de voorkant snaren van de linker flap aan de heup snaren van de juiste klep. Dit zal uw gi zijn plaats te houden terwijl je traint. Wanneer koppelverkoop is voltooid, zal uw gi de linkerkant over de rechterzijde voorzien.

Hints

  • Aanwijzingen voor deze plooitechniek zijn links en rechts, alsof je het dragen van de gi. Dit is een methode om te vouwen en bind je gi; Volg specifieke instructies van een leraar of meester als ze zijn voorzien om de juiste techniek te garanderen.
  • Zodra uw gi is gevouwen, als je daarvoor kiest, gebruik je riem om een ​​knoop rond de paal aan de gi zijn plaats te houden; kunt u de gi dragen van de gordel.