Plaatsen om te Camp in Noord-Alabama

Plaatsen om te Camp in Noord-Alabama


Northern Alabama is een zacht glooiende terrein van de bossen, meren en rivieren. Veel van deze natuurgebieden zijn toegankelijk via nationale bossen, parken en particuliere campings die zijn verbeterd en primitieve campings, plus RV aansluitingen. Kamperen op een van deze parken biedt toegang tot de wandelpaden, historische bezienswaardigheden, familie-entertainment en meren om te varen en zwemmen.

Cathedral Caverns State Park

Massive Cathedral Caverns trekt bezoekers met zijn interessante stalactieten en stalagmieten formaties, waaronder een 45-voet-lange kolom die het plafond van de grot bereikt. Gidsen organiseren dagelijks tochten door de grotten, en bezoekers kunnen schuiven door middel van mijnbouw vuil voor voorverpakte edelstenen op de site. Kamperen op Cathedral Caverns State Park (alapark.com) is primitief, wat betekent dat er geen elektrische aansluitingen of badhuizen. Tent kampeerders hebben toegang tot ontruimd sites met vuurkorven, een gemeenschap water spigot en port-a-potjes. Campers moet een plek te reserveren. Het park heeft ook een backcountry camping - met geen faciliteiten - voor ervaren wandelaars.

Cheaha State Park

Cheaha State Park (alapark.com), een uur en een half ten oosten van Birmingham, is de thuisbasis van het hoogste punt van de staat in 2407 voeten. Het park beschermt de ongerepte bossen en Appalachian heuvels en is een populaire camping plek op raceweekenden in het nabijgelegen Talladega Superspeedway. Twee campings in de staat park hebben tent camping en RV plekken. De bovenste camping heeft 43 full-aansluiting campings en twee badhuizen met toiletten en warme douches. De lagere camping ligt op loopafstand van Cheaha Lake, een favoriet voor zwemmen en varen. De camping heeft 30 full-aansluiting sites en een badhuis met toiletten en warme douches.

Bankhead National Forest

Dit 180.581 acre bos in het noordwesten van Alabama heeft vier ontwikkelde campings en laat tent kampeerders om overal toonhoogte in het bos in een praktijk genaamd verspreid camping. De Brushy Lake camping heeft 12 campings met picknicktafels, vuurkorven en gewelf toiletten. Er zijn geen elektrische aansluitingen of afval stations voor campers. Clear Creek is een grote camping aan met 97 campers en tenten, water en elektra-aansluiting, een verspilling station en badhuizen met toiletten en warme douches. Corinth camping aan Lewis Smith Lake heeft 56 tent en RV sites met volledige aansluitingen, afval station en badhuizen met toiletten en warme douches. Houston camping heeft 76 tent en RV sites met picknicktafels, grills en badhuizen met toiletten en warme douches. Bezoekers hebben toegang tot de historische Civil War-era sites, vissen, wandelpaden en de rotsformatie Little Natural Bridge.

Point Mallard Park Campground

Point Mallard Park (pointmallardpark.com) in Decatur, in het noordoosten van het centrum van Alabama. De 500-acre park omvat een reeks van poelen buiten de schilderachtige Rivier van Tennessee, hoewel de camping ervaring hier is beslist modern. De grote camping heeft 233 RV sites en zes primitieve tent sites, met een wasserette, gratis Wi-Fi, afval station, kruidenier, toiletten en douches, een speeltuin en houtskool barbecues. Het complex ligt op loopafstand van de attracties Point Mallard Park: een golfbaan, batting kooien, een overdekte ijsbaan, voetbalvelden, tennisbanen en een groot waterpark.