Flapper Jurken Informatie

De jaren 1920, ook bekend als de Roaring Twenties, waren een tijd van grote sociale veranderingen, en een gebied waar dat was duidelijk was in de modes sported door jonge vrouwen. Een vin was een jonge moderne vrouw die de strikte kledingvoorschriften van de vorige generatie verworpen en omhelsde een lossere stijl. De kleding van de vin was een van de meest opmerkelijke en duurzame symbolen van het decennium.

Kenmerken

De kleding van de vin was een mouwloos, losse buis. De schouderbanden kan breed of smal zijn en de jurk viel recht naar beneden van de schouders. De kleding van de vin was kort, met de zoom rust rond de knie. De hals van de flap jurk kan worden kwadraat of geschulpte of een V-hals.

Betekenis

Als gevolg van het gemak van de bouw en de wijde pasvorm van de kleding van de vin, werd op grote schaal beschikbaar zijn voor vrouwen ongeacht hun economische klasse. Eerder, de veeleisende pasvorm van de kleding van vrouwen in de decennia voor de jaren 1920 had ervoor gezorgd dat high fashion en stijl was gereserveerd voor rijke vrouwen.

misvattingen

Er is een hardnekkige overtuiging dat de flap jurk was het gebruikelijk allen door de jaren 1920. Echter, de kleding van de vin te zien in de films, met zijn knie-baring lengte, was slechts overwegend tussen 1926 en 1928.

overwegingen

De kleding van de vin was bedoeld als een jongensachtige figuur te vieren. De modieuze vrouw in de jaren 1920 had brede schouders, smalle heupen en een platte borst. Om dit cijfer te bereiken, zouden vrouwen hun borst te binden of draag gewoon hemdjes in plaats van bh's.

Geschiedenis

De kleding van de vin het gevolg van de nieuwe vrijheid van de vrouwen en een reliƫf van het einde van de Eerste Wereldoorlog I. vrouwen kreeg de stemming in deze periode, en de popularisering van de auto gaf jongere vrouwen meer autonomie en meer manieren om uit het huis te krijgen . De kleding van de vin, met zijn geringe lengte en luchtige vorm, het gevolg van de vrijheid van de moderne vrouw in dit tijdperk.