Hoe om te gaan met een ongevoelige Echtgenoot

Hoe om te gaan met een ongevoelige Echtgenoot


Een huwelijk is gebaseerd op wederzijds respect en samenwerking. Als je man is ongevoelig voor je gevoelens, gedachten en doelen, kan het conflict en wrok veroorzaken. Leren hoe om te gaan met ongevoelige gedrag door het identificeren van patronen, het blootleggen van de wortel van het probleem en werken om beter te communiceren, kan helpen u en uw man werken aan het verbeteren van uw huwelijk en het ontmoeten van elkaars emotionele behoeften.

instructies

Ontdek de Oorzaak

1 Identificeer de reden achter ongevoelig gedrag van uw echtgenoot door hem rechtstreeks te vragen waarom hij niet meer respect voor je gevoelens. U kunt vinden dat zijn acties zijn een vorm van speelse plagen om genegenheid te geven op basis van het huwelijk en de relatie coach Jack Ito in het artikel "Een interview met Dr. Jack Ito over Disrespectful Men."

2 Ontdek de bedoeling van zijn gedrag, adviseert Ito. Een man, die je prestaties bekritiseert, zet uw dromen en doelen en maakt ongevoelige opmerkingen eventueel heeft wrok of opgebouwd woede van een andere kwestie.

3 Maak een afspraak voor het huwelijk counseling, zodat de twee van u de oorzaak van het gedrag samen kunnen onderzoeken. Een professionele hulpverlener of therapeut kan advies en strategieën om u te helpen zowel vaste grenzen voor de manier waarop je communiceert bieden, volgens psycholoog en coach Dana Gionta in de PsychCentral artikel "10 Manieren om te bouwen en behouden Beter Grenzen."

Confronteer Ongevoelig Acties

4 Wees assertief wanneer je man ongevoelig handelt. Niet vegen je gevoelens onder het tapijt, confronteren hem met elke opmerking of gedrag dat u achten als ongevoelig. Verdedig je gevoelens en te communiceren dat zijn opmerkingen en ongevoelig acties zijn respectloos en kwetsend, beveelt Meg Selig in een Psychology Today artikel met de titel "The Assertiviteit Habit." Gebruik directe taal, zoals "Als je mijn gevoelens te ontslaan, ik voel me niet gewaardeerd" of "Ik voel me eenzaam of waardeloos als je in zo'n toon te spreken voor mij."

5 Vast te stellen grenzen voor het gedrag, suggereert Gionta. Vraag je man om je te helpen een lijst van gedrag en opmerkingen die jullie beiden vinden offensief om gekwetste gevoelens en wrok naar elkaar te vermijden samen te stellen.

6 Communiceer rustig toen uiten uw bezwaren tegen ongevoelig acties, suggereert licentie psycholoog Dr. Marie Hartwell-Walker, in het PsychCentral artikel "Signs You Are uitgescholden. Part II" Elimineer scherpe of agressieve toon van de discussie om je man te voorkomen dat het nemen van een defensieve houding.

Neem een ​​kijkje op jezelf

7 Zorg goed voor jezelf emotioneel en fysiek wanneer u wordt blootgesteld aan ongevoelig gedrag van je man, adviseert psycholoog Marcia Reynolds in de Psychology Today artikel "Hoe om te gaan met vervelende mensen." Beheer uw persoonlijke gezondheid met gecontroleerde ademhalingstechnieken en ontspanning strategieën om te helpen kalmeren wanneer u kwetsen. Wanneer je meer ontspannen, bent u beter in staat om respectvol reageren versus uitgehaald.

8 Zweet niet de kleine dingen. In plaats daarvan kies je veldslagen en evalueren wat ongevoelig acties invloed op je het meest, adviseert Reynolds. Als je op te blazen op elke commentaar, kan je jezelf in een situatie waar u en uw man zijn voortdurend op gespannen voet. Denk na over hoe u reageert op de ongevoeligheid en beoordelen of u het nabootsen van het gedrag.

9 Begrijp dat je het gedrag van je man in je eentje niet kan veranderen, zegt Hartwell-Walker. Vermijd proberen te veranderen wie hij is, vooral als hij niet bereid is om zijn gedrag te veranderen. Raden middelen, zoals zelfhulpboeken of communicatiestrategieën om uw huwelijk te verbeteren, zodat de twee van je kunt werken in de richting van harmonie en wederzijds respect.

Hints

  • Model gevoelige gedrag in de richting van je man om hem ervan te weerhouden ongevoelig handelen naar u toe.
  • Vermijd het escalerende conflict door het beëindigen van het gesprek wanneer het wordt verwarmd. In plaats daarvan, de aanpak van de kwestie van de ongevoelige gedrag wanneer beide van jullie zijn open minded en bereid zijn om een ​​eerlijke discussie over problemen in het huwelijk te hebben.