De geschiedenis van Darien Lake, NY

De geschiedenis van Darien Lake, NY


Met een relatief korte operationele seizoen van mei tot half oktober, Darien Lake, New York, is een bestemming resort dat meer dan zijn deel van de bezoekers per jaar trekt. Of u genieten van thrill rides, vlakke ritten of waterattracties, er is voor elk wat wils in dit park. Neem in een show, stoppen bij een van de restaurants of eetkraampjes, of een bezoek aan een winkel. Plan om de hele dag te blijven en niet te vergeten de Laserblast show uw verblijf te beëindigen.

plaats

Darien Center is een klein stadje op de kruising van State Route 20 en US Highway 77, tussen Buffalo en Rochester. Net ten noorden van hier op de Amerikaanse 77 is Darien Lake Theme Park en Resort.

Geschiedenis

Darien Lake begon als een eenvoudige camping en picknickplaats in 1960 toen het land en het meer werden gekocht door Buffalo ondernemer Paul Snyder. Hij voegde eraan toe een paar van de glijbanen in de vroege jaren 1970, en hield het toevoegen van andere attracties voor de komende 10 jaar tot Darien Lake Fun land was geboren. De eerste grote attractie werd toegevoegd in 1982, Het was een achtbaan genaamd The Viper. Een jaar later werd vergezeld door wat toen 's werelds grootste reuzenrad, die kwamen uit zijn vorige huis aan de wereldtentoonstelling van 1982 in Knoxville, Tennessee.
Snyder verkocht de helft van het park naar Funtimes Parks Inc, in 1983, en de rest hen in de vroege jaren 1990. In die periode werden meer achtbanen toegevoegd, samen met een theater, het gebied speciale kid's en een waterpark. Zij op hun beurt verkocht het park naar Premier Parks in 1995. In 1998 Premier Parks was de Six Flags merk overgenomen en in 1999 veranderde de naam van Darien Lake naar Six Flags Darien Lake. Het jaar 2007 bracht nog een verkoop, en het park werd het eigendom van CNL Lifestyles Properties, onder leiding van PARC Management. De naam werd veranderd in Darien Lake Theme Park Resort.

Grootte

Wat begon als een kleine camping gelegen rondom een ​​klein meer in een 980-acre imperium, waarvan er 360 acres zijn ontwikkeld voor entertainment doeleinden ontplofte. Samen met het themapark, dat meer dan 40 attracties en bezienswaardigheden voor alle leeftijden heeft, is er een waterpark met acht waterattracties in werking met ingang van 2009, en een centrum voor podiumkunsten dat 20.000 zitplaatsen.
The Lodge on the Lake Hotel heeft 160 luxe hotelkamers beschikbaar voor gasten die niet willen verblijven in één van de 1200 campings die nog steeds bestaan ​​op de oorspronkelijke locatie camping.

Lakes

De originele Darien Lake blijft aan de noordkant van het themapark, scheidt van het hotel. Extra kunstmatige meren zijn toegevoegd aan het park. Deze omvatten Fun Lake, Willow's Lake, Elk Lake, forellenvijver en Apple Lake.

upcharge Attracties

Een aantal extra attracties zijn in en rondom Darien Lake Theme Park Resort. Huur een roeiboot, speel minigolf op Mountain View Golf of ras een go-kart op Watkins Glenn Road Rally. Ride the Sky Coaster tot 180 voet over Fun Meer dan kelderen terug naar beneden op deze aangebonden skydive attractie, of probeer de Reverse Bungee optreden van de Slingshot.

potentieel

Als de grootste camping en pretpark in de regio, duizenden bezoekers massaal naar het park elk seizoen voor voedsel, spanning en entertainment. Een gemiddelde van 20 concerten worden geboekt in het amfitheater elke zomer.
Met bijna de helft van het areaal van het park onontwikkelde, is er een groot potentieel voor uitbreiding. In een 2007 interview met PARC management, CEO Randall Drew, wiens bedrijf heeft een 52-jarige huurovereenkomst op het terrein, voorlopige plannen voor een uitgebreide operationele seizoen, en de toevoeging van de winter attracties zoals sneeuwscooter en cross-country trails werden genoemd als onder overweging.