Wat is melamine in de melk?

Wat is melamine in de melk?


Melamine is een chemische stof die in veel verschillende merken van melkpoeder en kind formule in China heeft gezet. Aangezien het heeft vergelijkbare chemische eigenschappen aan eiwit, hebben de fabrikanten gebruik het om het eiwit niveaus in hun melk te verhogen ze aantrekkelijker de aankopen voor consumenten te maken.

Chemie

De basis van de organische verbinding met melamine heeft de chemische formule C3H6N6. Het heeft een hoog stikstofgehalte, die soortgelijke moleculaire kenmerken kan geven aan eiwit. Hierdoor zou voeding proeven melk beschrijven als meer dan een eiwit zijn gezonder.

Geschiedenis

In 2004, meer dan 12 Chinese kinderen stierven omdat zij werden gevoed formule die minimale voedingswaarde gehad. Bovendien, in 2007, werd melamine gevonden te worden in hondenvoer in de VS die waren uitgevoerd vanuit China. Het creëerde een schandaal, omdat het werd beschuldigd van het doden van duizenden Amerikaanse huisdieren.

plaats

Melamine is in vele verschillende merken van melkpoeder in China te zetten. De China gevestigde bedrijf Sanlu heeft al haar melkpoeder opgeroepen. Tweeëntwintig andere merken echter ook bleken melamineverontreiniging na dit schandaal uitbreken. Slechts één zaak is gemeld buiten het vasteland van China. Dit betrof een 3-jarig meisje uit Hong Kong, die werd opgenomen in het ziekenhuis (maar herstelde) na een aanzienlijke melamine consumptie.

Gevaar

Volgens het veiligheidsinformatieblad (VIB) over, melamine is "schadelijk indien ingeslikt, ingeademd of geabsorbeerd door de huid. Chronische blootstelling kan kanker of reproductieve schade veroorzaken. Ogen, huid en luchtwegen irriterend." Hoge blootstelling aan melamine is gezien dat de nieren van blaasstenen veroorzaken. Ook is verbonden met blaaskanker en acuut nierfalen. Omdat het voornamelijk wordt gebruikt in babyvoeding slechts zuigelingen tot nu toe gevonden beïnvloed door deze stof. Langdurig gebruik van ongeveer zes maanden voldoende toxisch voor zuigelingen te zijn. Zes kinderen zijn gestorven aan de inname van, en meer dan 300.000 zijn ziek van is geworden.

Huidige situatie

Twee mannen zijn op dit moment geconfronteerd met een doodvonnis voor hun betrokkenheid met melamine. Het hoofd van het Sanlu bedrijf is veroordeeld tot levenslang in de gevangenis. Negentien andere mannen zijn geprobeerd en krijgen verschillende straffen voor hun betrokkenheid met het assembleren van melamine in melkproducten.