Hoe maak je een Pentagon Construct Met behulp van een kompas

Hoe maak je een Pentagon Construct Met behulp van een kompas


Meetkundige constructies zijn methoden van het tekenen van een bepaalde vorm of geometrische primitieve begin met de definitie van de vorm en het gebruik van slechts een kompas en liniaal. De meeste geometrie cursussen behandelen onderwerpen als de bouw van middelloodlijnen of gelijkzijdige driehoeken. Sommige wiskundigen erkenning krijgen voor de ontdekking van bepaalde constructies (zoals Gauss voor de bouw van een gelijkzijdige 17-gon). Bepaalde primitieven bekend onmogelijk te bouwen, zoals trisectie van een hoek. De constructie van een gelijkzijdige vijfhoek is echter betrekkelijk eenvoudig.

instructies

1 Mark een punt om op te treden als de oorsprong van een cirkel (O), en teken een cirkel met het middelpunt op dat punt van de geschatte grootte u wilt dat het Pentagon zijn. Op de perimeter, selecteren en te markeren een punt (A) op te treden als een hoekpunt van de vijfhoek en trek een rechte lijn door A en O.

2 Teken een lijn door O die loodrecht OA, markeren het snijpunt van deze lijn met de cirkel als P. Construct het punt halverwege tussen O en P, markeren Q, en trek een rechte lijn Q met A.

3 Halveer de hoek QOA bij Q, en markeer het snijpunt van deze bisector met de lijn OA als R. Teken een lijn door R die loodrecht op OA. Label de snijpunten van de bissectrice door middel van R en de cirkel als B en E. Dit zijn ook twee hoekpunten van de vijfhoek.

4 Pas de lengte van AB met je kompas en teken een cirkel met B van deze straal. Deze cirkel is de oorspronkelijke cirkel op twee plaatsen kruisen: A, en de volgende vijfhoek vertex, C. Repeat met een cirkel met E van de laatste hoekpunt van de vijfhoek vinden, D. Verbind A, B, C, D en E met straightedges de gelijkzijdige vijfhoek onthullen.